*

Teppo Mesimäki Mies voi aina lähteä Lapista, mutta Lappi ei koskaan miehestä.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 44 min 46 s sitten

Sote-uudistus sittenkin EU:n syyniin? Nerg: Arviointi nyt käynnissä

58 min 58 s ago

Ministeriöissä arvioidaan virkatyönä, pitäisikö valinnanvapauslait vielä lähettää Euroopan komissiolle ilmoitusmenettelyä varten. Asian vahvistaa Uudelle Suomelle valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg.

Aiemmin hallituksesta on kerrottu, ettei ilmoitusmenettelyä käynnistetä.

Gallupeissa aivan eri luvut: Onko Sauli Niinistön kannatus nyt 58 vai 68 prosenttia?

1 tunti 28 min ago

Erilaiset haastattelutavat saattavat selittää eroa kannatusmittausten tuloksissa. Trendi on silti sama sekä Alma-tutkimuksessa että HS-gallupissa: Niinistön kannatus laskee ja Väyrysen nousee.

Presidentinvaalit muuttuivat nopeasti jännitysnäytelmäksi uusimpien kannatuskyselyjen tultua julki torstaina ja perjantaina. Ennakkosuosikki Sauli Niinistön (valitsijayhdistys) kannatus laskee, ja toinen kierros alkaa näyttää mahdolliselta.

Talousprofessori Virén Huhtasaaren gradusta: ”Samanlaisia viittauksia löytyy tuhansista opinnäytetöistä”

3 tuntia 1 min ago

Taloustieteen professori Matti Virénin mukaan presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren (ps.) gradusta esiin nostetut ongelmat edustavat valitettavan tyypillisiä virheitä opinnäytetöissä. Gradusta on esitetty plagiointisyytöksiä, mutta professori Virén uskoo, että tällaiset virheet selittyvät pääosin suomalaisten yliopistojen virheellisillä ohjeistuksilla.

Virén kertoo seuranneensa Huhtasaaren tapauksen käsittelyä hämmentyneenä.

Professori vaatii ”1970-luvun jäänteen” hylkäämistä: ”Poliittiset lakot pitäisi kieltää tai ainakin rajata”

4 tuntia 25 min ago

Suhtautuminen poliittisiin lakkoihin on Suomessa poikkeuksellisen sallivaa, katsotaan Elinkeinoelämän valtuuskunnan (Eva) analyysissä.

Sauli Niinistöllä on ylivoimainen vaalibudjetti – ”Kieltäydyn olemasta kateellinen”

5 tuntia 22 min ago

Presidentivaalien kannatusmittausten ylivoimainen suosikki Sauli Niinistö on ainoana ehdokkaana onnistunut kasvattamaan vaalibudjettiaan edellisistä vaaleista, selviää ehdokkaiden jättämistä vaalirahoituksen ennakkoilmoituksista sekä Uuden Suomen ja Talouselämän keräämistä tiedoista.

Niinistön kampanjalla on ennakkoilmoituksen mukaan nyt 1,5 miljoonaa euroa, lähes puoli miljoonaa enemmän kuin vastaavaan aikaan edellisissä presidentinvaaleissa tammikuussa 2012.

Sami Vatanen syttynyt itärannikolla iskuun, keleistä huolimatta

5 tuntia 51 min ago

Jyväskyläläislähtöisen puolustajan Sami Vatasen, 26, NHL-ura tuli suurimpaan tienhaaraansa viime marraskuussa. Anaheim Ducks kauppasi suomalaispuolustajan New Jersey Devilsiin.

Etelä-Kalifornian leppeä ilmasto vaihtui itärannikon viiltävään talveen. Varsinkin alkuvuodesta New Yorkin seudulla on ollut hyistä, ja Atlantilta puhaltava merituuli saa karaistuneen suomalaisenkin hytisemään.

Vatanen repeää makeaan nauruun, kun häntä muistuttaa kelien eroista.

Puoluesihteeri selvitti: Näin ankara Ruotsi on sosiaaliturvan saajille – Suomessa lapsiperheelle 500 €/kk enemmän

7 tuntia 2 min ago

Suomen sosiaaliturvajärjestelmä on paitsi hakijalle sekava ja hankala, myös valtion menojen kannalta turhan höveli ja etuuksien saajia passivoiva. Tämän suuntaisesti arvioi tuoreessa pamflettikirjassaan kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä, joka on vertaillut Suomen tukia ja etuusjärjestelmää etenkin Ruotsiin.

Henri Kontiselle merkittävä pettymys Australiassa

7 tuntia 17 min ago

Henri Kontisen ja John Peersin unelma tenniksen Australian avointen Grand Slam -turnausvoiton uusimisesta meni perjantaina murskaksi. Suomalaisaustralialainen pari putosi jatkosta toisella kierroksella.

Radu Albot ja Hyeon Chung olivat Kontiselle ja Peersille liian vahvoja. Moldovalainen ja eteläkorealainen olivat parempia suoraan kahdessa erässä pelein 6-4, 7-6 (7-5).

Tulosta voi pitää merkittävänä yllätyksenä. Onhan Albot nelinpelirankingissa sijalla 212 ja Chung löytyy sijalta 396.

Näkökulma: Peli Sauli Niinistön takana sai jo härskejä piirteitä

7 tuntia 57 min ago

Suomen presidentinvaalit vuonna 2018 etenevät kohti loppuhuipennusta, kun ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestys on parhaillaan täydessä käynnissä ja varsinaiseen vaalipäiväänkin on aikaa enää runsas viikko.

Pekka Haavisto puhuu suoraan: Jytky petasi Haavisto-ilmiön – nyt Suomi on vakavoitunut

8 tuntia 44 min ago

Vuoden 2012 presidentinvaalien kakkonen, vihreiden Pekka Haavisto kuulee vaalikentillä kysyttävän, missä noiden vaalien Haavisto-ilmiö nyt on. Uuden Suomen, Kauppalehden ja Talouselämän haastattelussa Haavisto ruotii avoimesti, miksi samanlaista hypeä ei ole syntynyt.

Haavisto vakuuttaa, ettei ole tilanteesta huolissaan ja kertoo, että viimeisiin tilaisuuksiin kaikki halukkaat eivät edes ole mahtuneet sisälle. Tuoreen Alma-gallupin mukaan hän on pitänyt 14 prosentin kannatuksensa, kun presidentti Sauli Niinistön kannatus on laskenut 56 prosenttiin.

Niinistön kannatus suli – Professori ei yllättynyt mutta nostaa esiin ”poikkeuksellisen ilmiön” vasemmistoäänestäjissä

9 tuntia 46 min ago

Alma-tutkimuksen mukaan istuvan presidentin Sauli Niinistön kannatus on laskenut 12 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta. Valtio-opin professori Elina Kestilä-Kekkonen ei yllättynyt tuloksesta. Presidentinvaalien toinen kierros alkaa näyttää aiempaa todennäköisemmältä.

Tutkimuksessa kantansa ilmaisseista vastaajista 58 prosenttia äänestäisi Niinistöä. Yhdeksän prosenttia vastanneista ei kertonut kantaansa. Joulukuussa tehdyssä vastaavassa kannatusarviossa Niinistö vaikutti vielä täysin ylivoimaiselta ehdokkaalta. Tuolloin Niinistön kannatusprosentti oli 70.

Kärpät jyrää kärjessä – ”Vastustaja on aina joku ja jokainen voitto maistuu”

17 tuntia 32 min ago

Kärpät voitti torstaina Helsingissä HIFK:n 4-2 ja kasvatti sarjajohtonsa jääkiekon Liigassa yhdeksään pisteeseen, kun sarjakakkonen TPS voitti Jukurit Turussa vasta jatkoajalla 2-1. Kärppien ja HIFK:n ottelu oli hyvätasoinen ja yleisö sai vastinetta rahoilleen.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli joukkueensa peliin tyytyväinen.

- Vastustaja on aina joku ja jokainen voitto maistuu tässä sarjassa erittäin hyvältä. Varsinkin meidän joukkueen tyyli ja tapa toimia tänään, siitä mä olen erittäin ylpeä, Manner summasi.

Tuomaritoiminta puhutti HIFK-Kärpät -matsissa – ”Ei se musta kivaa ollut, että se lensi pihalle”

18.1.2018 23:11

HIFK ja Kärpät esittivät torstaina Helsingissä todella laadukkaan jääkiekon Liigaottelun. Kärpät voitti 4-2.

HIFK:lla oli tappiosta huolimatta pientä aihetta ylpeyteen. Helsinkiläisjoukkue haastoi miehekkäästi kärkijoukkueen. Pettymys oli silti tietysti päällimmäinen tunne, kun ottelusta jäi käteen nolla sarjapistettä.

- Harmittaa totta kai, että hävittiin. Kärpät näytti tänään, miksi he johtavat sarjaa, HIFK:lle tärkeän 2-2-maalin ottelussa iskenyt Juhani Tyrväinen sanoi ottelun jälkeen.

Ei yllätystä, Iivo Niskanen on Vuoden Urheilija

18.1.2018 22:29

Urheilutoimittajainliitto on äänestänyt hiihdon maailmanmestarin Iivo Niskasen vuoden 2017 parhaaksi suomalaisurheilijaksi. Niskanen sai valinnassa pisteitä 4313.

Tennispelaaja Henri Kontinen oli äänestyksessä kakkonen 3528 pisteellään. Koripalloilija Lauri Markkanen oli kolmas 3202 pisteellään.

Niskanen sai eniten ykkössijoja, 266. Kontisen äänesti ykköseksi 127 ja Markkasen 67 toimittajaa.

Sauli Niinistön kannatus putosi – Alma-tutkimus: Toinen kierros häämöttää

18.1.2018 20:02

Jatkokautta hakevan presidentti Sauli Niinistön suosio on lähtenyt luisuun ja presidentinvaalien toinen kierros alkaa näyttää aiempaa todennäköisemmältä, kertoo Alma Median tuore kyselytutkimus.

Alma-tutkimuksen mukaan istuvan presidentin Sauli Niinistön kannatus on laskenut 12 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta. Tutkimuksessa kantansa ilmaisseista vastaajista 58 prosenttia äänestäisi Niinistöä. Joulukuussa tehdyssä vastaavassa kannatusarviossa Niinistö vaikutti vielä täysin ylivoimaiselta ehdokkaalta. Tuolloin Niinistön kannatusprosentti oli 70.

Väyrynen ja Huhtasaari ajautuivat nokitteluun –”Itse hän on täydessä vastuussa Sipilän hallituksen politiikasta”

18.1.2018 18:18

Presidentinvaalin EU-kriittiset ehdokkaat Paavo Väyrynen ja Laura Huhtasaari (ps.) ovat ajautuneet väittelyyn keskenään, vaikka ainakin Väyrynen kertoo pyrkineensä ”välttämään keskinäistä nokittelua”.

Nokkapokka alkoi MTV:n vaalitentistä, jossa Huhtasaari arvosteli häneen rinnastettua Väyrystä. Huhtasaari kyseenalaisti Väyrysen uskottavuuden EU-kriitikkona.

Kiinan lähettiläs vihjasi heti turistivirrasta Suomeen: ”Varmasti monet tulevat”

18.1.2018 16:20

Suomeen torstaina saapuneet jättiläispandat Lumi ja Pyry tuovat uusia kiinalaisturisteja Suomeen, uskoo Kiinan Helsingin-suurlähettiläs Chen Li.

–Uskon, että pandakarhujen myötä yhä enemmän kiinalaiset alkavat kiinnittää huomiota Suomeen. Ja varmasti monet turistit alkavat tulla katsomaan, miten pandat leikkivät Suomessa, Li sanoo Uudelle Suomelle.

Laura Huhtasaaren gradu saatetaan seuloa tietokoneohjelmalla – yliopiston selvitys venymässä yli vaalipäivän

18.1.2018 15:57

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren (ps.) pro gradu -työ on otettu jälkitarkasteluun Jyväskylän yliopistossa. Niin sanottu esiselvitys käynnistettiin Huhtasaaren gradusta esitettyjen plagiointi- tai kopiointiväitteiden vuoksi.

Suomen pandasopimuksessa erikoinen lisääntymispykälä – kuinka se temppu tehdään, ”pandojen äiti” Jaana Husu-Kallio?

18.1.2018 15:42

Eläinlääkäri, maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio on Ähtärin pandaprojektin aikana saanut kiinalaisilta epävirallisen kunniatittelin ”pandojen äiti”.

Uuden Suomen videolla Husu-Kallio kertoo, miten pandat saadaan Suomessa lisääntymään. Tämä kun on kirjattu pandojen 15-vuotiseen vuokrasopimukseenkin. Lumi- ja Pyry-pandat saapuivat Suomeen tänään torstaina.

KL: Anne Berner povaa mullistusta autojen verotukseen – ”Tulee perustumaan käyttöön”

18.1.2018 15:32

Autoalan kehitys tuo ministerin mukaan verotukseen merkittäviä muutoksia, kertoo Kauppalehti. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) arvioi asiaa alan seminaarissa.

Uusia verotuspäätöksiä ei kuitenkaan ole Bernerin mukaan edessä enää tällä hallituskaudella. Sen sijaan hän uskoo, että kulutustottumuksien muutos on nopeaa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat