Teppo Mesimäki Mies voi aina lähteä Lapista, mutta Lappi ei koskaan miehestä.

#YouToo #leijonakoru #Suomileijona

  • #YouToo #leijonakoru #Suomileijona

Kansallisymboliamme on koitettu saada huonoon maineeseen ja sen kantajia on jopa leimattu rasisteiksi, joka on todella väärin ja käsittämätöntä. Kansallismielisyydessä ei ole mitään väärää eikä rasistista.

Mielestäni meidän kaikkien isänmaallisten tolkun ihmisten pitäisi alkaa ylpeänä käyttämään kansallissymboliamme ja lanseerata ehkäpä kampanja #YouToo / #leijonakoru ja näyttää mustamaalaajien olevan väärässä.

Ps. Nyt näin joulun alla #leijonakoru sopii vaikkapa pukin pakettiin, toverille tai sukulaiselle joka ei vielä tätä hienoa korua omista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

"sen kantajia on jopa leimattu rasisteiksi, joka on todella väärin ja käsittämätöntä"

Ei, vaan rasisteja on leimatti rasisteiksi. Älä jaksa aikuinen mies uhriutua. Jos rasismin sanominen rasismiksi harmittaa, niin silloin siun pitää mennä itseesi, eikä syyttää niitä, jotka rasismia sanoo rasismiksi. Missäs ne "isänmaalliset" sananvapausuhriutujat on nyt?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Voihan toki rasistia sanoa rasistiksi, mutta ei rasistiksi saa leimata ihmistä joka ei ole rasisti, esimerkiksi isänmaallista leijonakorun kantajaa.
Ja se että jos ei kannata nykyistä sosiaalista maahanmuuttopolitiikkaa niin sekään ei tee ihmistä rasistiksi.

"Älä jaksa aikuinen mies uhriutua." Onkohan nyt kaikki somalit Rinkebyssä?

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

No kuka on sitten sanonut leijonakorua rasistiseksi? On toki sanottu, että rasistit ovat omineet sen. Pelkän leijonakorun kantaminen tai somessa oman kuvitteellisen isänmaallisuuden kiljuminen ei tee isänmaalliseksi.

Eikä tosiaan maahanmuuton vastustaminenkaan tee rasistiksi. Jos vastustat maahanmuuttoa siksi, että pidät jotain ihmisryhmää esimerkiksi loisina, niin se on rasismia.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #31

Ei kukaan ainakaan vielä tässä blogissa? Blogi nimenomaan käsitteli tuota sinun vihapuheyleistystä jossa väität rasistien omineen hienon leijonakorun, ja sehän ei pidä paikkaansa sillä moni tavallinenkin ihminen käyttää sitä. Olisiko jotain faktaa väittämällesi, että rasistit ovat omineen leijonakorun vai puhutko ihan lämpimiksesi paskaa?

Mie oon esimerkiksi lykkiny muutamaa neekeriä leijona rinnassa ja kaulassa, rasistiksi ei olle väitetty mutta kiitelty on...

"Eikä tosiaan maahanmuuton vastustaminenkaan tee rasistiksi. Jos vastustat maahanmuuttoa siksi, että pidät jotain ihmisryhmää esimerkiksi loisina, niin se on rasismia."
Minä kirjoitin sosiaaliperäisestä maahanmuutosta en ihmisryhmistä, ei aleta nyt puhumaan ihmisistä loisina.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Äärioikeistolaiset sisulaiset ja sen sellaiset ovat pilanneet leijonasymbolin maineen. Tolkun ihmiset eivät hyväksy maihinnoususaappaissa marssivien henkisten nahkapäiden läheistä suhdetta avoimesti natsismia tunnustavien (epäisänmaallisten) kanssa.

Juha Kuittinen

Tolkun ihmiset kantavat sitä muista syistä..

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Onko Eero Isis mielestäsi pilannut Islamin maineen rauhan uskontona? Samoissa moskeijoissa on moni äärimuslimi ja tolkun muslimi käynyt...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Mesimäkihän on nimenomaan asian ytimessä. On yhtä tyhmää sanoa kaikkia leijonakorun kantajia rasisteiksi kuin sanoa kaikkia terroristeja muslimeiksi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #12

Ongelma varmaan kaikissa symboleissa, uskonnoissa ja sen sellaisissa on, ettei ääriajatteluun haluta tehdä riittävän selkeää eroa. Jos haluttaisiin tehdä selkeä ero äärioikeistoon tai -islamiin, tolkun ihmiset huutaisivat kitarisat punaisina eroaan väärään ajatteluun ja toimintaan. Väkivalta ja sen uhka kuitenkin hiljentää tavan kansaa konfliktista toiseen. Ehkä Leijona vielä joskus saadaan palautettua massojen symboliksi?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #13

Leijona korua kantaa varmaan moni rasistikin, se on heidän asia (ja ymmärrän kyllä miksi kantavat jos kantavat), ei minun, mutta se on edelleen kansallissymboli ja ei sitä voi muutama ihminen muutaman ihmisen takia mustamaalata...
Islam on taas ideologia joka on saanut uskonnon aseman, ja jos sä olet uskovainen muslimi joka kannattaa shariaa niin et todella suurella todennäköisyydellä kannata ihmisoikeuksia ja demokratiaa. Muslimiveljeskunnan lanseerama ja feministien käyttämä loukani "islamofobia" ja Suomen valtion poliittinen jahti vaikeuttavat Islamista ja äärimuslimeista johtuvista ongelmista puhumista... syytteet voi paukkua...

Mutta tään mun blogin aihe oli tosiaan esitellä leijonakorua rauhan koruna ja puhdistaa sen mainetta, mitä vihervasemmisto yrittää mustamaalata...

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #14

"blogin aihe oli tosiaan esitellä leijonakorua rauhan koruna ja puhdistaa sen mainetta"

Keskustelua sivusta seuranneena voisin todeta, että tuon tavoitteen saavuttamisessa et onnistunut kovin hyvin.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #15

Ennustaja?
Mistä sie osaat sanoa moniko alkaa blogin luettua käyttään korua ylpeänä?

Mieshän vain tässä kerroin että kansallissymboli ei ole rasistinen, joka pitäis olla itsestään selvyys.

Eli mainetta ei tarvi edes puhdistaa...

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #20

Kommentillani tarkoitin vaikkapa tuota somaliheittoasi. Mutta myöhemmin sanoitkin, että se on huumoria. Varmaan sitten somalitkin sen sellaiseksi ymmärsivät?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #32

Nisäkkäitä kumpikin ja tulevat Afrikasta. Jirihän tuolla naljaili ja minä naljailin takaisin sanomalla toisen nisäkkään nimen. Joko huomasit vitsin?

Mie voin tiedustella vaikka naapurin somalilta, että ymmärtääköhän hän tämän asian yhteyden, tahi pahoittaako hän mielensä tämmöisestä.

Ps. Annoin naapurin sompulle vahingossa kahvia apinamukissa kun hän kävi kerran mun työpaikalla, katoin sit kuppia ja sit naapuria ja taas kuppia, naapuri huomas tään ja alko hymyilemään. Ja hän saa nykyisin aina mun työpaikalla "sattumalta" tämän saman mukin. =)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Leijonat kuuluvat Afrikkaan, eivät Suomen luontoon!

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Venäjä vei karhun. Sori siitä.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miksi sinua edelleen kiinnostavat somalit? Eikö kyse ollut leijonasta? Tai isänmaallisuudesta? Onko leijonakorun kantajalla oltava jyrkkä mielipide somaleihin? Vai onko se sinun oma erityispiirteesi?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #21

Miten niin kiinnostavat?

Vastasin tässä Jirin vasemmistolaiseen huumoriin omalla huumorillani... pahoitteluni jos et ymmärtänyt.

Leijonakorun kantajalle ei tarvitse olla mielestäni minkäänlaista mielipidettä somaleista, sitä voi kantaa ihan muutenkin...

Kerkesit kirjoittamaan minun erityispiirteistäni, en nyt ymmärrä kysymystäsi, ellei tuo alun johdattelusi liity asiaan? Eli ei minulla somalit erityisemmin kiinnosta.

Esitä Kai tuo sinun minun erityispiirteitä koskeva kysymys selkeämmin niin vastaan sitten mielelläni siihen.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Ne jotka eivät kannata tätä maata voivat siniristilipun sijaan liputtaa Venäjän taikka Eun lipulla.Samoin muissakin kansallissymbooleissa käyttää muiden vastaavia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Suomen leijonaa tulee kohdella arvokkuudella ja kunnioituksella, niin kuin kuninkaan symbolia sivistyneessä yhteiskunnassa kuuluu. On sitten oma keskustelunsa, onko puolitökerösti valettu kaulariipus sitä.

Rasistia voi kuitenkin kutsua rasistiksi, ihan riippumatta siitä onko hän mahdollisesti ripustanut kaulaansa tuollaisen korun. Eihän siinä leijonaa loukkaa kuin kyseinen rasisti.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Kaulariipus tai sun naama, löytyy varmaan monta mielipidettä...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Asiat voi tehdä hyvin, tai vähän sinne päin. Omasta mielestäni kansalliset symbolit tulisi pyrkiä tekemään ensin mainitun periaatteen mukaan.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #22

No tämä "puolitökerö" koru nyt taitaa olla Suomen käytetyin riipus kumminkin, että se tökeryyden maku on katsojan silmissä.
Itse istuskelen tällä hetkellä Tukholman Södermalmilla cafeteeriassa keltaisessa uniformussa kaakaota juoden ja hieno riipus kaulassani...

Ps. Olen Max kanssasi samaa mieltä miten kansalliset symbolit tulisi tehdä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #26

Hienoa, että olemme yksimielisiä työn laadun osalta ja mukava kuulla että omasi on hieno. Niinpä jäljelle jää vain sinun väärä lainauksesi. En ole sanonut korua tai riipustaa tökeröksi. En edes ymmärrä miten esine voisi olla tökerö.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Myös hakaristin maine pitää palauttaa. Voisiko Saksalta vaatia vahingonkorvauksia hyvän merkin pilaamisesta ?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Jos sä haluat palauttaa hakaristin maineen niin sähän voit kirjoittaa siitä blogin, ja miettiä kiinnostuneiden kanssa niistä vahingonkorvauksista...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Toi hakaristi asia oikeasti harmittaa. Natsit melkein myös pilasivat riimukirjoituksen maineen ottamalla niitä SS-merkkiin.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #23

Onneksi leijonakoru on kuitenkin ollut erinlaisen valtion kuin natsi Saksan symboli...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Jos sulla on facebookki, niin pistähän pystyyn #leijonakoru ilmiö!! :) Annetaan Leijonakorulle taas arvo takaisin.. Kuva itsestään leijonakoru kaulassa :) hastag#leijonakoru :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mua huvittaa koko leijonakoru keskustelu.

Sekin on muualta otettu. Mamu siis.

Suomessa ei leijonaa esiinnyt, afrikkalainen eläin.

Ei siis mitään suomalaista korostava.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Leijonia esiintyy luonnossa muuallakin kuin Afrikassa...

Vetase kaima pajarit ja mieti oisko sillä leijonalla voitu tarkottaa vaikkapa rohkeutta yms...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ennen jääkautta myös Suomessa oli leijonia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Karhukoru olisi isänmaallista,ei leijona.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Mielipide asioista on vaikea kiistellä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itse pidän vaakunaleijonan heraldistista selitystä arvokkaampana kuin itse elukkaa. Tosin vastaava koru löytyy itseltäkin aina välillä kaulasta ja käsivarsia koristaa kuusi pääkalloa, joilla on oma sisäpiirimerkityksensä.

Kun saa nuo narut kuntoon, tarkoitus on ottaa joku kuva lisää. Ei tuo vaakunaleijonakaan huono idea ole.

Toimituksen poiminnat