Teppo Mesimäki Mies voi aina lähteä Lapista, mutta Lappi ei koskaan miehestä.

Feministinkin tunnistaa rasistiksi mielipiteistä

Mulla sattui silmiin jonkun valtiotieteiden opiskelijan mielipidekirjoitus ja jäin ihmettelemään hänen maailmankatsomustaan.

Mä olettaisin hänen olevan feministi, en tietenkään voi olla varma sillä en häntä tunne henkilökohtaisesti ihmisenä, mutta hänen mielipiteestään paistaa läpi feministinen rasismi.

Hän kirjoittaa: "Kun yhtenä arki-iltana nousin maahanmuuttajataustaisten tuttujeni kanssa metroon Kalasatamassa, erään vaunussa istuneen naisen silmät laajenivat. Tuttavani yrit­täessä istuutua samalle penkille naisen kanssa tämä siirtyi ­ripeästi keskelle penkkiä tehden selväksi, ettei tuttavani ­ollut tervetullut paikalle."
-Se että jos joku ei halua jotain ihmistä/ihmisiä istumaan viereensä tunnelbanassa, ei tee häntä rasistiksi. Hänellähän on voinut olla huono päivä ja ei ole esimerkiksi halunnut meluavaa seuruetta viereensä. Tässä on nyt tämän mielipidekirjoittajan käsitys että rasismia on tapahtunut, johon hän perustaa kirjoituksensa. Syitähän on voinut olla muitakin kuin rasismi...

"Hauskan ja innostavan illan päätteeksi Helsingin julkisen tilan ahdasmielisyys lävähti kasvoille kovempaa kuin lokakuisen illan piiskaava sade. "
-Pienestä asiasta ja ehkä väärästä tulkinnasta saadaan kuva Helsingin julkisesta tilasta jotta voidaan päästä kirjottamaan Hesariin... Oivoi...

"Suomalaisen yhteiskunnan rakenteisiin iskostunut rasismi on muutakin kuin huutelua ja haukkumista. Se voi olla niinkin hienovaraista ja salakavalaa kuin pieni ele tai katse, joka kohdistetaan itseä heikompaa vastaan. Itse en omassa valkoihoisessa, etuoikeutetussa asemassani kykene edes havaitsemaan kaikkia niitä rasismin ­nyansseja, jotka ovat osa julkisen tilamme arkipäivää. "
-Hän kirjoittaa olevansa etuoikeutettu ihonvarinsä vuoksi, eli hän pitää itse näitä tuttaviaan toisen luokan ihmisinä, heikkoja ja avuttomia, ei siis hänen vertaisia omilla aivoilla ajattelevia ihmisiä.  Toi on mun mielestä todella rasistista alkaa väittämään ihmisiä ihonvärin vuoksi etuoikeutetuiksi tai sorretuiksi, sillä luodaan vaan rasistista vastakkainasettelua sekä luodaan vääriä mielikuvia ihmisisten kyvyistä heidän ihonvärin perusteella.

"Eniten satuttaa se, millaista kohtelua saavat osakseen ne älykkäät, huumorintajuiset ja vahvat nuoret, jotka tekevät määrätietoisesti töitä sen eteen, että voisivat kutsua tätä maata kodikseen."
-Älykkäät, huumorintajuiset ja vahvat nuoret pärjäävät aina olivatpa he minkä tahansa värisiä, muita kannattaa kyllä vähän jelpata olivatpa he minkä tahansa värisiä.


Ps. Mun naapurin somali (joka on mun parhaita kamuja) kertoi kerran tappauksesta kun joku feministi oli saanut hepulin ja havainnut rasismia, niin hänen piti kertoa tälle naiselle että ei hän kyllä huomannut mitään häneen kohdistuvaa rasismia.
Naapuri on syntynyt täällä Ruotsissa mihin mie olen saapunut laivalla, tässä tuleekin feministinen dilema tämmöisille valtiotieteiden ylioppilaille : kumpi on sorretumpi? mustamies vai maahanmuuttaja.

Pps. Mä oon maahanmuuttaja ja mulla on runsaasti ei-suomitaustaisia kavereita niin mä näen monet feministit tiedostamattomina rasisteina.


Teppo Mesimäki

Maahanmuuttaja&moniosaaja

Tukholma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Feministit halveksivat kaikke, koska ovat menettäneet inhimillisessä mielessä naiseutensa, ns tasa-arvon alttarille. Elää heille voi olla kovaa, havaitessaan menettäneensä naiseutensa.

Juhani Piri

Se on tätä nykyistä puolesta loukkaantumista ja asioista härkäsen tekemistä kärpäsistä. Nähdään ongelmia siellä missä niitä ei ole ja luodaan ongelmia tyhjästä.

Otetaampa pari fiktiivistä esimerkkiä.

1) Seisoskelen liikennevaloissa odotellen että valot vaihtuvat jalankulkijoille vihreiksi (olen siis yksi jalankulkijoista). Yht'äkkiä havahdun odottamattomaan meteliin (nauruun, huutoon tai johokin yllättävään)vieressäni/takanani seisoo joukko ulkomaalaistaustaisia henkilöistä. Luon ehkä vihaisen tai epämääräisen pitkän katseen koska yllätyin itse tilanteesta. Samassa seurueessa suvaitsevainen kosmopoliitti huomaa että katson tätä joukkiota rasistisesti ja halveksuen joten loppu ilta meneekin hänellä sitten pahoitellessa meidän suomalaisten rasistisuutta. Tosin tilanne olisi ollut täysin sama vaikka vieressäni/takanani olisi ollut joukko supisuomalaisia nuoria.

2) Vastaani kävelee muun maalainen nainen ja hänen seurassaan suvaitsevainen suomalainen nainen. Kiinnitän tähän ulkomaalaistaustaiseen naiseen huomioni pidemmäksi aikaa ja katson häntä kiireestä kantapäähän koska mielestäni hän on erittäin kaunis. Tietenkään tätä en suomalaisena jurona uskalla ääneen sanoa vaan tyydyn luomaan pidemmän katseen häneen jonka jälkeen totean itselleni, olipas siinä kyllä äärettömän säkenöivä nainen. Mietin ehkä vielä illalla sitä kaunista hymyä mihin ehkä ensimmäisenä kiinnitin huomioni. No hänen suvaitsevainen kaverinsa saa tästä luomastani katseesta luonnollisesti pahoittelun aihetta koska katsoin häntä rasistisesti ja halveksuvasti ja pahoittelee koska he joutuvat tällaista kokemaan liian usein.

Kärpäsistä tuli härkäsiä 2 esimerkissä hyvin nopeasti, vaikka asia ei todellisuudessa ole lähellekkään sitä mitä suvaitsevaiset luulivat. Suvaitsevaiset feministit ovat lienee niitä pahimpia.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Teppo: Muistan taannoin tilanteen, jossa valkoihoinen, pottunokkainen suomalais- ja mustaihoinen ruotsalaisjuniori ottivat yhteen jääkkiekkokaukalossa. Haukkumista puolin ja toisin. Suomalainen haukkui ruotsalaista Black Boyksi ja ruotsalainen suomalaista finnjääveliksi. Vain suomalainen sai rangaistuksen nimittelystä. Miksi? Eikö suomalaisten nimittelyä finnjääveliksi Ruotsissa ole rasistista?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Ei ole ei... mustaksi kalleksi kutsuminen on rasismia mutta suomi perkekeeksi ei ole... rolig eller inte? :)

Toimituksen poiminnat