Teppo Mesimäki Mies voi aina lähteä Lapista, mutta Lappi ei koskaan miehestä.

Porvarihallitus joka pyllistää lama-aikana yrittäjille

Suomen SSS-hallitus pyllistää lama-aikana Suomea ylläpitävien yrittäjien niskaan 12,4 miljoonan euron tähden, kolehti?
Hallitus kumosi edellisen eduskunnan hyväksymän sakon muuntorangaistuksen käytön laajentamista koskevan lakimuutoksen mikä olisi ollut hyvä alku kohti kansan "syvien rivien" oikeustajua.
Laki muutoksella olisi edes osittain pyritty hillitsemään toistuvasti lakia rikkovien luottotiedottomien ihmisten rikoksia.

Edellinen hallitus luonnehti lain lisäävän turvallisuutta ja lainkuuliaisuutta joka tuntuisi olevan tämän 12,4 miljoonan euron arvoinen sillä kauppiaille nykyisestä laista on vaikuttanut olevan haittaa. Tea Uusi-Kokko kirjoittaa fb-päivityksessään helsinkiläis yrittäjien arjesta mikä kuulostaa surulliselta luettavalta. Lisäksi kolikon toinenkin puoli,  minkälaisen kuvan turistit saavat Suomesta jos Helsingin keskustan liikkeissä on paljon vartijoita ja mitä lapset miettivät? Eli tämä raha tulisi etsiä jostain muualta säästöinä, budjetti on iso.

Olisiko hallituksella syytä perua perumisensa?

 

Itse ehdottaisin alkuperäisen mallin palauttamista jossa jokainen maksamaton sakko "pitää istua",  tämä on mielestäni hyvä keino estää nuorisoa ajautumasta huonoille teille ja miksi ei vanhempiakin, mikä voisi tulla Suomelle halvemmaksi jos "stopattaisiin aloittelijoita heti alkuun". Osa "huonoille teille ajautuneista" nuorista tulee aina järkiinsä, mutta jos kasvoton perintäyhtiö on niskassa niin on vaikea aloittaa "alusta velat niskassa" nykyisellä systeemillä. Mihin muuten ne perintäyhtiöt maksavat veronsa, toivottavasti Suomeen?
Siispä "jo jäähyä alkuvaiheessa" näille näpistelijöille ja erilliseen vankilaan missä ei ole  "oikeita rikollisia" olisi hyvä ratkaisu. Peloite on aina peloite ja vapaus on tärkeä aina kaikille? "Narkomaani junnu" maksaa valtiolle paljon, isompi suru on vanhemmilla, sisaruksilla ja lähimmäisillä sekä henkilökohtainen tragedia, sillä narkkaamalla pistää elämänsä hukkaan sillä maailma on kaunis ja hyvä elää, sekä ihmisen parasta aikaa.

Ihminen joka varastaa nälän takia olisi toki ohjattava mielummin sosiaalitoimistoon, kuin vankilaan. Narkomaanien kohdalla annettaisiin valita hoito tai linna ja kummankin vaihtoehdon jälkeen avustettaisiin asumisessa ja elämisen alussa jos tarve vaatii yhtälailla, kuin nälän vuoksi varastaneitakin.

Huomioikaa, että tämä minun ehdotukseni koskettaa vain niitä ihmisiä jotka eivät kykene maksamaan poliisin määräämiä sakkoja, he ovat ehkä menettäneet elämänsä hallinnan ja siksi yhteiskunnan tulisi tarjota heille apua jos he sitä haluavat vastaanottaa, mutta ketään ei "pakotettaisi ottamaan apua vastaan vasten tahtoaan", eli "valitsettavana on joko tai linna" sakkojen jäädessä maksamatta.
Vanhaan lakiin siis viipymättä takaisin jossa rikoksesta oli seuraamus, mutta apua on  toki tarjottava ennemmin, kuin vankilaa. Mielestäni tämmöinen olisi yhteikuntarauhaa edistävä tekijä.

Tämä voi toki alkuun voisi tulla alkuun kalliimmaksi, mutta uskon asioiden kääntyvän kaikkien eduksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Kari Ahveninen

ja miten tämä suhtautuu viimeisen parinkymmenen vuoden aikana tarjottuun yrittäjäystävälliseen linjaan?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Tottakai tämä on yrittäjienkin etu jos rikoksesta saa edes jonkinlaisen rangaistuksen jokainen. Vastaus on sikäli oikein jos tarkoitit ehdotukseni vaikutusta yrittäjiin?

Heli Hämäläinen

1) palautetaan kriittiset tavarat tiskin kautta myytäviksi tai osiin tiloista ei pääse kuin tunnistautumalla eli oluet ovat erillisessä portin takana olevassa tilassa
2) ulko-ovien valvontaan ns lukittava tuulikaappi eli ovet menevät kiinni mikäli kassa painaa nappia tai poistuu paikaltaan.

Nuo uudistukset vaikuttavat jo kummasti juoksukaljailmiöön

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Uskoisin tämän ehdotukseni jo hillitsevän menoa. Huoltoasema yrittäjiä tämä, myös helpottaisi sillä bensa varkaat ovat heidän riesana.

Toimituksen poiminnat