Teppo Mesimäki Mies voi aina lähteä Lapista, mutta Lappi ei koskaan miehestä.

Saitteko mitä tilasitte?

Mitähän Kepun ja Persujen äänestäjät ovat mieltä puolueidensa linjasta ja politikkojensa toimesta?
Kantaa ei ole otettu siihen vaikka on yleisessä tiedossa, että Ruotsi lähettää paperittomia ihmisiä Suomeen ja vauhti kiihtyy... Pääministerihän kyllä löi itse vielä "vettä kiukaaseen" vaikka tarkoitti ilmeisesti vain hyvää. 

Tämä Ruotsin toiminta voisi olla diplomaattinen selkkaus maassa jossa politikot ovat isänmaallisia.

Matti Vanhanen väläytti että Suomeen voi saapua jopa 200 000 turvapaikanhakijaa ja tarkoitti ilmeisesti lähiaikojen tilannetta(1-2v?). Viiden vuoden päähän emme osaa sanoa millaisia kriisejä silloin on menossa ja paljonko tulijoita silloin on? 

Kurjinta tässä tilanteessa on että Suomella ei ole palautussopimuksia esim. Irakin kanssa mikä houkuttelee tulijoita. Maallamme on myös käytössä löysemmät turvapaikkakriteerit kuin monissa muissa EU-maissa. Esim. Ruotsilla on palautussopimus Irakin kanssa ja Ruotsi luokittelee Bagdadin alueen turvalliseksi palautuksille ja Suomi myöntää tältä alueelta tuleville pakolaisstatuksen. Eli kyllähän nämä ihmiset tietävät mitä tekevät ja toimisin itsekkin varmasti samalla tavalla. 

Lisäksi ihmiset ymmärtävät kyllä että monet maat ovat nyt jättäneet noudattamatta yhteisiä sopimuksia ja Suomeen tulee turvallisesta naapurimaasta ihmisiä jotka ovat kolmannenmaan kansalaisia ja hakevat turvapaikkaa. Tämä on joidenkin mielestä sitä turvapaikkasurffailua.
 

Eli pitäisikö Suomen ottaa linja käyttöön missä rajatarkastukset otetaan Ruotsista tultaessa käyttöön koska Ruotsi ei ole tietoinen ihmisistä keitä sen maaperällä liikkuu. Tulijoiden tulva Ruotsista kiihtyy ja Schengen sopimus antaa tämmöisen mahdollisuuden:

Valtiot voivat palauttaa rajatarkastukset tilapäisesti, jos yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus sitä edellyttävät. Näin teki esimerkiksi Suomi kesällä 2005 yleisurheilun maailmamestaruuskilpailujen aikana.

Lisäksi Ruotsi on turvallinen maa eli Ruotsista tulevat kolmansienmaiden kansalaiset jotka turvapaikkaa hakevat voidaan käännyttää Ruotsiin takaisin ja voimme olla varmoja, että näiden ihmisten oikeuksia kunnioitetaan Ruotsissa. Niin valitettavalta kuin se kuulostaakin niin tulijat eivät varmasti lopu, mutta Suomi voidaan muuttaa vain kerran ja suomalaiset ovat pieni kansa maailman seitsämässä miljardissa ihmisessä muiden kansojen joukossa.
Ihmisille jotka ovat huolissaan Suomen kansainvälisestä maineesta tahtoisin huomauttaa että ei se tämmöisellä asialla mene pilalle vaan kokonaiskuva ratkaisee.

Lisäksi huomautuksena että EU-lait eivät voi kävellä kansallisten lakien ylitse ja Suomessa perustuslain mukaan ylintä määräysvaltaa käyttää suomen kansa!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Vaikka arabit ovat mukavaa porukkaa, me ollaan vielä kusessa niiden kanssa, ellei Ruotsin rajaa laiteta äkkiä kiinni. Ehkä suurin ongelma on miesten ylisuuri osuus, mistä naiset ?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Olen Juhani samaa mieltä kanssasi. Asun itse Tukholman Tenstassa ja näen massamaahanmuuton hyvät ja huonot puolet. En näkemäni perusteella halua, että Suomessa harrastetaan samanlaista politiikkaa kuin Ruotsissa, vaikka tykkäänkin Tukholmasta sen monikulttuurisuuden takia ja myöskin suurinosa naapureistani on mukavia ihmisiä.
Täällä Ruotsissa alkaa mielipiteet todella muuttua sen näkee SD:n kannatuksesta, elämme mielenkiintoisia aikoja...

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Sipilä on jo myöntänyt että Ruotsista tulevat pakolaiset ovat jo pahenmpi ongelma kuin talous, raja on edelleen auki vaikka Ruotsi selkeästi rikkoo Dublin käytäntöä.

Iltalehdestä:
Ensi viikolla pohjoiseen avataan ensi vaiheen järjestelykeskus, jossa puhutetaan ja rekisteröidään turvapaikanhakijoita.

- Siellä tehdään ensimmäinen puhuttelu. Jos henkilöllä ei ole maahantuloedellytyksiä, hänet voidaan palauttaa. Jos edellytyksiä turvapaikkaan on, ihmisiä siirretään pohjoisesta vastaanottokeskuksiin eri puolille Suomea, Orpo kertoi.

Sisäministeri ja pääministeri lupasivat, että kaikki laittomasti maahan tulevat ihmiset pyritään tavoittamaan.

Eli johonkin toimiin on jo ryhdytty mutta jutussa ei kerrota palautetaanko nämä ihmiset Ruotsiin vai lähtömaihinsa? Ja meillä ei kyllä edelleenkään ole luovutussopimuksia monenkaan tämänhetkisen kriisimaan kanssa, Ruotsilla sensijaan on, että parasta olisi palauttaa heidät Ruotsiin.

Sisäministeri ja ulkoministeri kertovat avoimesti, että he eivät tiedä ketä ihmisiä Suomen alueella liikkuu naapurimaan politiikan takia ja rajoja ei ole vielä suljettu!!! Nyt tarvittaisiin miehiä marjanpoimijoiden tilalle.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091820373683_u...

Toimituksen poiminnat