Teppo Mesimäki Mies voi aina lähteä Lapista, mutta Lappi ei koskaan miehestä.

Suomessa kaikilla on oikeus yhdenvertaiseen kohteluun!?

Vähemmistövaltuutetun toimistoon haetaan ylitarkastajaa määräaikaiseen virkasuhteeseen.

Työtehtävien kuvauksen perusteella valitun henkilön toimenkuvaan kuuluu muun muassa etninen syrjintä ja yhdenvertaisuuden toteutuminen.

Työpaikkailmoituksessa kerrotaan vähemmistövaltuutetun toimiston yhdenvertaisuussuunnitelmasta jonka mukaan valinta kohdistuu etnisen vähemmistön edustajaan jos kaksi hakijaa ovat tasavahvoja.

Viranomaisilla on kaikessa toiminnassaan lain mukaan velvollisuus edistää yhdenvertaisuutta. Yhdenvertaisuussuunnitelma on viranomaisten tai muun organisaation tekemä suunnitelma siitä, kuinka se työnantajana ja omassa toiminnassaan edistää yhdenvertaisuutta sekä ehkäisee ja puuttuu syrjintään.

Tasa-arvolaki 7§ sallii erilaisen kohtelun oikeuttettuna ja ei pidä syrjintänä jos pyritään lain tarkoituksen toteuttamiseen käytännössä. Tällä lailla ei myöskään estetä sellaisia erityistoimenpiteitä , joiden tavoitteena on tosiasiallisen yhdenvertaisuuden saavuttaminen. Sekä lisäksi syrjinnästä johtuvien haittojen ehkäisemiseksi ja lieventämiseksi.

Positiivisen erityiskohtelun on oltava pyrityn tavoitteen kannalta oikeasuhteista.

Kysymys onkin: onko pyrityn tavoitteen kannalta asianmukaista tehdä valinta etnisen taustan perusteella jos kaksi hakijaa ovat tasavahvoja?

http://www.ofm.fi/fi/ajankohtaista/1/0/vahemmistovaltuutetun_toimistossa...

http://www.intermin.fi/fi/yhdenvertaisuus/yhdenvertaisuussuunnittelu

http://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/20040021?search[type]=pika&search[pika]=yhdenvertaisuuslaki

 

 

//

Powered by SelectionLinksabout this ad

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Jukka Mäkinen

Jos tavoitteena okisi todellinen yhdenvertaisuus niin ei tietenkään. Mutta kun se ei suinkaan ole tavoitteena.
Turha pulju muutenkin.
Koko vähemmistövaltuutetun toimisto pitäisi lopettaa.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

En henkilökohtaisesti usko, että yhdenvertaisuuden nimissä tehty syrjintä edistää yhdenvertaisuutta vaan saattaa jopa aiheuttaa päinvastaista reagointia. Enkä usko myöskään, että lain tarkoittama positiivinen erityiskohtelun tarkoituksena on sallia syrjintä, kun sen pohjimmainen ajatus on kuitenkin edistää Suomessa yhdenvertaisuutta. Pidänkin sen takia todella kummallisena, että yhdenvertaisuussuunitelmassa voi olla syrjintää.

Jukka Mäkinen

Koko kyseisen toimiston päasiallinen tarkoitus on sen yhden nimeltämainitsemattoman vähemmistön etuoikeuksien puolustaminen ja mahdollinen lisääminen. Muut vähemmistöt sitten lipuu siinä siivellä.

Toimituksen poiminnat